‘Er is slechts één weg naar geluk, en dat is ophouden met je zorgen maken over dingen waar je geen invloed op hebt’

Epictetus

 

‘Alles wat je in je leven doet, vormt je. En al je ervaringen kunnen later van pas komen

Wat hierboven staat is mijn levensmotto. Het geldt voor mijzelf en voor de mensen met wie ik werk. Sinds 2006 ben ik zelfstandig trainer en coach. Daarvoor heb ik jarenlang bij Schouten & Nelissen gewerkt, een organisatie- en adviesbureau dat veel doet op het vlak van persoonlijke ontwikkeling van medewerkers en staf. Hier heb ik alle kneepjes van het trainer/coach-vak geleerd en verfijnd. Ik ben voor uiteenlopende bedrijven en instellingen werkzaam geweest; van grote multinationals als KLM, DSM en TNT, tot het management van de politie en andere grotere en kleinere overheids- en zorginstellingen. Bij Schouten & Nelissen heb ik mij bekwaamd in de RET een inmiddels beproefde methode in trainingen. In de ACT (Acceptance and Commitment Therapy) ligt het accent veel meer op het accepteren van je eigen houding ten opzichte van je denken. Deze nieuwe benaderingswijze spreekt mij zeer aan.
Daarnaast ben ik sinds 2010 gecertificeerd Co-active coach, een vorm van coaching die nadrukkelijk uitgaat van de kracht van mensen.

Voordat ik rond 2000 begon met coachen heb ik veel verschillende werkzaamheden gedaan. Lees verder

Al deze verschillende ervaringen zijn voor mij tot op de dag van vandaag zeer waardevol. Ik maak er in mijn trainers- en coachingswerkzaamheden graag en veel gebruik van. Vaak bewust, maar soms ook onbewust. Ze vormen als het ware een (bont) achtergrondpalet waaruit ik voortdurend kan putten. Mijn ervaringen stellen mij, in combinatie natuurlijk met specifieke kennis, in staat om mijn werk nauwgezet af te stemmen op de wensen en behoeften van mijn cliënten.

Voor meer informatie over specifieke werkervaring of opleidingen die ik heb gevolgd, kun je mijn profiel op Linked in bekijken.

Na mijn opleiding aan de Sociaal-Pedagogische Hogeschool Kopse Hof in Nijmegen, ben ik een tijd op scholen actief geweest waar ik theatervoorstellingen maakte en speelde, o.a. over pestgedrag. Dit beviel zo goed dat ik hierna de docentenopleiding Drama ben gaan doen op de Toneelschool in Maastricht, zonder twijfel de beste opleiding die ik ooit heb gevolgd. Bijna één-op-één onderwijs, zeer vormend en persoonsgericht. In het MBO-onderwijs heb ik daarna jaren gewerkt als trainer sociale vaardigheden, heel leuk en leerzaam. Ook heb ik lange tijd in bandjes gezongen, overal en nergens opgetreden en geruime tijd in de horeca gewerkt, waar je veel leert over klantvriendelijkheid, servicegericht zijn en samenwerken. Terug.